FAQ

 1. Waarom deelnemen aan BRANDSTOFPRIJZEN.BE?
 2. Wat is het voordeel van lid worden van BRANDSTOFPRIJZEN.BE?
 3. Waarvoor dient de functie "Mail een vriend(in)"?
 4. Wat zijn de BRANDSTOFPRIJZEN.BE-punten?
 5. Hoe kan ik punten verzamelen?
 6. Wat doe ik als een tankstation niet op de site staat vermeld?
 7. Wat betekent de officiële brandstofprijs in België?
 8. Welke brandstofproducten vind ik op de site BRANDSTOFPRIJZEN.BE?
 9. Hoe kan ik partner of adverteerder worden op BRANDSTOFPRIJZEN.BE?
 10. Hoe zit het met de bezoekersaantallen van BRANDSTOFPRIJZEN.BE?
 11. Wat betekent het groene pictogram naast sommige tankstations?
 12. Hoe gebruik ik de routeplanner?
 13. Wat moet u doen wanneer u een fout of een bug op de site ziet?
 14. Wat kan ik doen als een prijs in een tankstation hoger is dan de officiële prijs?
 15. Wat is SOS-Chauffage op BRANDSTOFPRIJZEN.BE?

Waarom deelnemen aan BRANDSTOFPRIJZEN.BE?

BRANDSTOFPRIJZEN.BE heeft mensen nodig die, zoals u, de prijzen en het dienstenaanbod van de tankstations in hun streek in de gaten houden en deze site updaten. Hoe meer informatie er op de site staat, des te gemakkelijker we allemaal slim kunnen tanken.

Wat is het voordeel van lid worden van BRANDSTOFPRIJZEN.BE?

Door mee de website te updaten, verzamelt u punten. Inschrijven op de site BRANDSTOFPRIJZEN.BE is volledig gratis.

Waarvoor dient de functie "Mail een vriend(in)"?

Met deze functie kunt u vrienden en kennissen op de hoogte brengen van het bestaan van de site BRANDSTOFPRIJZEN.BE. U wint punten wanneer u anderen informeert over het bestaan van de site BRANDSTOFPRIJZEN.BE. Om misbruik te vermijden, moet u verschillende e-mailadressen invoeren telkens wanneer u deze functie gebruikt.

Wat zijn de BRANDSTOFPRIJZEN.BE-punten?

Door lid te worden en actief deel te nemen, verzamelt u punten én strijdt u mee tegen de hoge brandstofprijzen.

Hoe kan ik punten verzamelen?

Actieve gebruikers van de site winnen punten wanneer ze de volgende functies gebruiken:

PuntenActiviteit
100 puntenInschrijven op de site
75 puntenPrijzen invoeren
10 puntenDe functie "Tell a friend" gebruiken
100 puntenPeter worden van een vriend ("Tell a Friend" functie)

U kunt maximaal 10 keer per dag punten krijgen voor het invoeren van prijzen en via de functie "Tell a Friend". Voor elke update van een prijs in een bepaald tankstation krijgt u bijvoorbeeld 75 punten. Als u binnen dezelfde dag (d.i. een periode van 24 uur die begint om middernacht) 10 tankstations aanmeldt, dan wint u 750 punten. Als u diezelfde dag meer dan 10 tankstations aanmeldt, dan krijgt u toch niet meer dan 750 punten via de functie "Een prijs updaten". Maar u kunt natuurlijk nog wel punten winnen door de andere functies van de site te gebruiken.

Als u iemand op de hoogte brengt van het bestaan van de site BRANDSTOFPRIJZEN.BE en als deze persoon zich dankzij u inschrijft, dan ontvangt u een extra bonus van 100 punten voor deze registratie.

Wees verantwoordelijk in het toevoegen van prijzen. Foute informatie vervalst het systeem en helpt ons niet om te besparen op onze tankbeurten!

Als BRANDSTOFPRIJZEN.BE fraude of foutieve informatie vaststelt, dan behouden wij ons het recht voor om de ingevoerde informatie te veranderen. De verworven punten zullen ALTIJD worden afgetrokken.

Wat doe ik als een tankstation niet op de site staat vermeld?

Het is mogelijk dat een tankstation niet in de lijst is opgenomen, van merk is veranderd of niet meer bestaat. Klik hier om ons via het contactformulier te contacteren.

Contacteer ons ook wanneer u een bug ontdekt of als u een vraag hebt over onze website.

Wat betekent de officiële brandstofprijs in België?

In België wordt de officiële brandstofprijs vastgelegd door de overheid, in functie van de bepalingen van de Programma-Overeenkomst (voor meer informatie: http://economie.fgov.be/nl/statistieken/cijfers/energie/prijzen/index.jsp).

Deze officiële prijs is de maximale verkoopprijs voor aardolieproducten. Het is verboden om brandstofproducten duurder te verkopen dan de officiële prijs, maar goedkoper mag natuurlijk wel. Dit verschil met de officiële prijs maakt de kracht van een website als BRANDSTOFPRIJZEN.BE.

Welke brandstofproducten vind ik op de site BRANDSTOFPRIJZEN.BE?

BRANDSTOFPRIJZEN.BE behandelt niet alle brandstofprijzen, alleen die van DIESEL, EUROSUPER 95, SUPERPLUS 98 en LPG.

De Belgische wetgever levert sinds enkele jaren inspanningen om het zwavelgehalte te verlagen van de belangrijkste brandstoffen die in België worden verkocht (diesel, loodvrije benzine 95 RON en 98 RON).

Vanaf 1 januari 2009 mag het maximale zwavelgehalte van deze brandstoffen niet hoger zijn dan 10 mg/kg. Momenteel mogen brandstoffen met een zwavelgehalte van 50 mg/kg nog steeds worden verkocht. De Programma-Overeenkomst, die de Belgische brandstofprijzen regelt, voorziet een maximumprijs per type brandstof, maar ook per zwavelgehalte. Brandstoffen met het laagste zwavelgehalte zijn lichtjes duurder dan de andere.

Hoe kan ik partner of adverteerder worden op BRANDSTOFPRIJZEN.BE?

Wij zijn op zoek naar adverteerders die ons initiatief financieel willen steunen. Aarzel niet! Klik hier om ons via het contactformulier te contacteren.

Hoe zit het met de bezoekersaantallen van BRANDSTOFPRIJZEN.BE?

Het publiek van BRANDSTOFPRIJZEN.BE en zijn Franstalige tegenhanger CARBU.BE wordt onderzocht door het CIM (www.cim.be). Per dag zijn er verschillende tientallen mensen die zich op onze site registreren als lid, en we hebben meerdere duizenden unieke bezoekers per dag.

Wat betekent het groene pictogram naast sommige tankstations?

Sinds november 2006 kunnen uitbaters van tankstations die daar om vragen, zelf direct hun prijzen updaten op de site BRANDSTOFPRIJZEN.BE. Het doel van deze maatregel is u de best mogelijke informatie te bieden over de brandstofprijzen in België.

De tankstations waarvan de uitbaters zelf de prijsinformatie updaten, worden aangeduid met een groen symbooltje (in de vorm van een brandstofpomp) naast de naam van het station. Op dit moment kan alleen de uitbater van een dergelijk tankstation de prijzen wijzigen.

Hoe gebruik ik de routeplanner?

Met deze functie kunt u, op basis van een vertrekadres en een bestemming, het goedkoopste tankstation vinden dat op of in de buurt van de aanbevolen reisweg ligt.

Het systeem bepaalt de snelste reisweg en gaat in de database van BRANDSTOFPRIJZEN.BE op zoek naar de goedkoopste tankstations langs deze route.

Praktisch

Stel, we willen van de Wetstraat 10 in 1000 Brussel naar het Van Dijckkaai in Antwerpen.
 1. In het vak "Vertrek" vult u het adres van het vertrekpunt in. U kunt naar keuze:
  • het volledige adres invullen, "Wetstraat 10", met of zonder het huisnummer
  • een deel van het adres invullen: "Wet" ("straat" is niet precies genoeg om de zoekopdracht uit te voeren)
  • de straatnaam niet invullen; in dit geval is het vertrekpunt het midden van de gemeente of stad van vertrek (die u hieronder bij punt 2 invult)
 2. In het vak "Postcode/Plaatsnaam" vult u de postcode en/of de plaatsnaam van het vertrekpunt in (in ons voorbeeld: ofwel 1000, ofwel Brussel, ofwel 1000 Brussel)
 3. In het vak "Bestemming" vult u het adres van de bestemming in. U kunt naar keuze:
  • het volledige adres invullen, "Van Dijckkaai", met of zonder het huisnummer
  • een deel van het adres invullen: "Van Dijck" (woorden als kaai, plein, straat en laan zijn niet precies genoeg om de zoekopdracht uit te voeren)
  • de straatnaam niet invullen; in dit geval is de bestemming het midden van de gemeente of stad van aankomst (die u hieronder bij punt 4 invult).
 4. In het vak "Postcode/Plaatsnaam" vult u de postcode en/of de plaatsnaam van de bestemming in (in ons voorbeeld: ofwel 2000, ofwel Antwerpen, ofwel 2000 Antwerpen).
 5. Kies in het vak "Brandstoftype" de brandstofsoort die u op uw reisweg wilt tanken.
 6. Kijk na of alle ingevulde gegevens correct zijn en klik op "--- GO ---"
Uw reisweg wordt nu weergegeven...


Legende:

(1) Zoom, detailniveau
U kunt het detailniveau (zoom) van de kaart aanpassen door te klikken op "+" (inzoomen) of "-" (uitzoomen) of door op de schuifregelaar te klikken en deze naar boven of onder te verslepen.

(2) Kaartzicht verplaatsen
Klik op de richtingpijlen om de kaart in de gewenste richting te verplaatsen. Dit kunt u ook doen door de kaart zelf te verslepen met de muis (drag and drop, klikken en slepen).

(3) Voorgestelde route
Het systeem stelt u de snelste route voor tussen uw vertrekpunt en uw bestemming. Deze route wordt op de kaart in het blauw weergegeven. Als u een tankstation toevoegt aan uw reisweg, wordt uw route opnieuw berekend en zal rekening worden gehouden met de eventuele omweg die hiervoor moet worden gemaakt. U kunt een gedetailleerde routebeschrijving raadplegen door te klikken op "Routedetails" (zie punt 9) (zie ook screenshot hieronder).

De informatie die via deze dienst wordt aangeboden, dient alleen ter indicatie en u kunt er geen rechten aan ontlenen. Het is mogelijk dat u geconfronteerd wordt met weersomstandigheden, werken, files of andere hindernissen die u verplichten een andere reisweg te volgen dan de aanbevolen route.

(4) Vertrek
Het vertrekpunt wordt op de kaart aangeduid met een groen ballonnetje waar een "A" in staat. Als u geen straatnaam hebt ingevoerd, ligt het vertrekpunt in het midden van de gemeente of stad waar u vertrekt.

(5) Bestemming
De bestemming wordt op de kaart aangeduid met een groen ballonnetje waar een "B" in staat. Als u geen straatnaam hebt ingevoerd, ligt de bestemming in het midden van de gemeente of stad van aankomst.
Als u een tankstation aan uw reisweg hebt toegevoegd, wordt uw eindbestemming aangeduid met de letter "C".

(6) Suggestie 1
Het systeem kijkt naar alle tankstations die in de buurt van uw reisweg liggen (soms zijn dat er honderden) en selecteert de tankstations die het dichtst bij uw route liggen en die de hoogste korting op de officiële prijs bieden. Het goedkoopste tankstation krijgt het nummer 1.

Meer informatie over de voorgestelde tankstations (merk, adres van het station) vindt u in het oranje kadertje dat rechts van de kaart staat. Ook de korting op de officiële prijs wordt weergegeven, in eurocent per liter.

Naargelang de lengte van uw reisweg kunnen er meerdere tankstations worden aanbevolen. In dat geval worden ze gerangschikt volgens hun kortingen, in dalende volgorde.

(7) Suggestie 3
Hier wordt het derde best geplaatste tankstation weergegeven.

(8) Suggestie 4
Hier wordt het vierde best geplaatste tankstation weergegeven.

(9) Routedetails
Als u op deze link klikt, wordt uw reisweg niet meer weergegeven op de kaart, maar in de vorm van een gedetailleerde routebeschrijving.

(10) Tankstation toevoegen aan route
U kunt een tankstation dat het systeem voorstelt, toevoegen aan uw reisweg. In dat geval zal de route worden bijgewerkt en zal er met de eventuele omweg rekening worden gehouden in de reistijd.

Ook de gedetailleerde routebeschrijving (zie punt 9) wordt in dit geval bijgewerkt.


Algemene voorwaarden

De dienst wordt gratis en uitsluitend ten indicatieve titel aangeboden. De routeplanner werkt alleen binnen het Belgische en Luxemburgse grondgebied.

BRANDSTOFPRIJZEN.BE biedt geen enkele garantie ten aanzien van de juistheid of de volledigheid van de aangeboden informatie.

De informatie die u via deze dienst wordt geleverd, dient uitsluitend ter indicatie en u kunt er geen rechten aan ontlenen. Het is mogelijk dat u geconfronteerd wordt met weersomstandigheden, werken, files of andere hindernissen die u verplichten een andere reisweg te volgen dan de aanbevolen route.

De vermelde kortingen en de voorgestelde tankstations worden bepaald in functie van een algoritme dat ontwikkeld werd door het team van BRANDSTOFPRIJZEN.BE en zijn gebaseerd op de gegevens die wij in ons bezit hebben op het moment van de berekening.

Deze dienst berust gedeeltelijk op technologie die door derden wordt aangeboden (waaronder Google Maps). BRANDSTOFPRIJZEN.BE biedt geen enkele garantie ten aanzien van de juistheid of de volledigheid van de door deze derden aangeboden informatie. Het gebruik dat u wenst te maken van de informatie van deze derden, kan onderworpen zijn aan bijkomende algemene voorwaarden. Deze eventuele extra voorwaarden kunt raadplegen door de link "Gebruiksvoorwaarden" op de kaart te volgen.

Wat moet u doen wanneer u een fout of een bug op de site ziet?

1. Laad het venster van uw browser opnieuw in (refresh / verversen) met de F5-toets van uw toetsenbord. Zo bent u zeker dat u de meest recente versie van de pagina op uw scherm ziet.

2. Vul het contactformulier in, beschrijf het probleem en vermeld de volgende gegevens: uw besturingssysteem (Windows XP, Windows Vista, Mac OS X, Linux,...), uw browser en het versienummer (Internet Explorer 7, Opera 9,...).

Wat kan ik doen als een prijs in een tankstation hoger is dan de officiële prijs?

Wanneer u dit soort afwijkingen opmerkt, meld dit dan onmiddellijk aan de uitbater van het tankstation.

Als u dat wilt, kunt u ook een klacht indienen bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de Federale Overheidsdienst Economie. Het is de taak van deze dienst om toe te zien op de correcte naleving van de regels die onder de bevoegdheid vallen van het Bestuur van de Economische Inspectie.

Het gaat hier om de volgende materies:

* de handelspraktijken;
* de bescherming van de consument;
* de voorwaarden voor het uitoefenen van het beroep van handelaar;
* de prijzenreglementering;
* het verbruikerskrediet;
* de kwaliteit en de veiligheid van de verkochte producten;
* de eerlijke concurrentie.

Dit zijn de gegevens van deze dienst:

Algemene Directie Controle en Bemiddeling
Centrale diensten - FO
WTC III
Simon Bolivarlaan 30
1000 Brussel
Tel.: 32 (0) 2 277 54 84
Fax: 32 (0) 2 277 54 52
E-mail: eco.inspec.fo@economie.fgov.be

Op de website van deze federale overheidsdienst (FOD) staat veel informatie over de prijzenreglementering en u vindt er een klachtenformulier.

Er bestaan ook 7 regionale afdelingen:

Controle en Bemiddeling
3de Afdeling: Regionale directies
Brussels gewest
WTC III
Simon Bolivarlaan, 30
1000 Brussel
Tel.: 32 (0) 2 277 54 68
Fax: 32 (0) 2 277 54 54
E-mail: eco.inspec.dir1@economie.fgov.be

Verantwoordelijke ambtenaar:
VERHASSELT Jozef - adviseur
Tel: 32 (0) 2 277 62 19
Fax: 32 (0) 2 277 54 54
E-mail: Jozef.Verhasselt@economie.fgov.be


Controle en Bemiddeling
Administratief Centrum Ter Plaeten
Sint-Lievenslaan, 25
9000 Gent
Tel.: 32 (0) 9 268 62 40
Fax: 32 (0) 9 224 43 18
E-mail: eco.inspec.dir2@economie.fgov.be

Verantwoordelijke ambtenaar:
ANTHONIS Benoît - adviseur
Tel.: 32 (0) 9 225 59 47
Fax: 32 (0) 9 224 43 18
E-mail: Benoit.Anthonis@economie.fgov.be


Controle en Bemiddeling
Theaterbuilding
Italiëlei, 124 bus 75 (12e verdieping : E7)
2000 Antwerpen
Tel.: 32 (0) 3 206 94 40
Fax: 32 (0) 2 277 97 93
E-mail: eco.inspec.dir3@economie.fgov.be

Verantwoordelijke ambtenaar:
AUGUSTYNS Roger - adviseur
Tel.: 32 (0) 2 277 63 24
Fax: 32 (0) 2 277 54 57
E-mail: Roger.Augustyns@economie.fgov.be


Controle en Bemiddeling
Saint Jean
Boulevard de la Sauvenière, 73
4000 Luik
Tel.: 32 (0) 2 277 54 78
Fax: 32 (0) 4 222 32 36
E-mail: eco.inspec.dir4@economie.fgov.be

Verantwoordelijke ambtenaar:
HENRARD Christiane - adviseur
Tel.: 32 (0) 2 277 64 35
Fax: 32 (0) 4 222 32 36
E-mail: Christiane.Henrard@economie.fgov.be


Controle en Bemiddeling
Centre Albert
Place Albert I, 4-6
6000 Charleroi
Tel.: 32 (0) 71 79 71 71
Fax: 32 (0) 71 30 17 51
E-mail: eco.inspec.dir5@economie.fgov.be

Verantwoordelijke ambtenaar:
HENRARD Françoise - wd. adviseur
Tel.: 32 (0) 71 79 71 72
Fax: 32 (0) 71 30 17 51
E-mail: Francoise.Henrard@economie.fgov.be


Controle en Bemiddeling
RAC
Philipssite, 3A bus 6
3001 Leuven
Tel.: 32 (0) 16 31 88 50
Fax: 32 (0) 16 31 88 65
E-mail: eco.inspec.dir6@economie.fgov.be

Verantwoordelijke ambtenaar:
GENNEZ Pierre - adviseur
Tel.: 32 (0) 16 31 88 56
Fax: 32 (0) 16 31 88 65
E-mail: Pierre.Gennez@economie.fgov.be


Controle en Bemiddeling
Avenue Prince de Liège, 95
5100 Jambes
Tel.: 32 (0) 81 32 89 20
Fax: 32 (0) 81 31 07 61
E-mail: eco.inspec.dir7@economie.fgov.be

Verantwoordelijke ambtenaar:
CHARLES Maurice - adviseur
Tel.: 32 (0) 2 277 67 16
Fax: 32 (0) 2 277 54 52
E-mail: Maurice.Charles@economie.fgov.be

SOS-Chauffage op BRANDSTOFPRIJZEN.BE

Waarom SOS-Chauffage op BRANDSTOFPRIJZEN.BE?
Wij willen u laten genieten van de ervaring en de kennis die wij van de energiemarkt hebben. Via SOS-Chauffage kunt u eenvoudig uw prijsvraag voor het leveren van mazout formuleren. Hoe kunt u de beste leverancier vinden? De beste mogelijkheid is de aanbiedingen van de verschillende leveranciers te vergelijken en volgens u behoefte en prioriteit een beslissing nemen.

Volledig gratis!
Het gebruik van SOS-Chauffage is gratis voor de aanvrager (particulier, onderneming of groep) en de aanbieder (leveranciers van Gasolie verwarming). Onze doelstelling is van BRANDSTOFPRIJZEN.BE de plaats te maken, waar vraag en aanbod mekaar ontmoeten, zowel om het leveren van stookolie als wat de technische installatie betreft (bv onderhoud, testen van tanks, kuisen van schoorstenen, vervangen van verouderde installaties door moderne hoogrendements installalties enz.)

Hoeveel prijsaanbiedingen gaat u ontvangen?
Voor elke prijsaanvraag via SOS-Chauffage ontvangt u maximum één prijsaanbieding per leverancier. Tijdens de prijsaanvraag worden uw gegevens niet aan de leveranciers doorgegeven, u zult niet gestoord worden via telefoon of emails. Als u één van de prijsaanbiedingen van een leverancier aanvaardt dan pas worden uw gegevens aan deze leverancier doorgegeven.

Hoe functioneert SOS-Chauffage? SOS-Chauffage is een systeem voor prijsaanvragen te doen via internet. Met dit systeem is het mogelijk, zeer eenvoudig en snel prijsaanvragen uit te sturen, aanbiedingen te ontvangen en zelf dan te beslissen aan wie u bestelt. Dit is niet te vergelijken met groepsaankopen waar iemand anders in uw plaats beslist wie het product bij u komt leveren.

De werking is zeer eenvoudig:
 1. Een potentiele klant vult een formulier in, waarin hij zijn behoefte omschrijft.
 2. De leveranciers worden automatisch verwittigd van deze prijsaanvraag.
 3. De leverancier doet een prijsaanbieding via de website.
 4. De klant kan op de website de voor hem bestemde verschillende prijsaanbiedingen vergelijken en zijn bestelling doorgeven aan de leverancier van zijn keuze.

Wat doen we met de gegevens van de klant?
Bepaalde informatie is nodig om de leverancier de mogelijkheid te geven u een degelijke prijsaanbieding te maken. De volledige informatie wordt pas aan een leverancier doorgegeven, nadat u beslist heeft de bestelling aan die leverancier te gunnen.


^ TOP ^